Hoe houd je de tuinmeubelen schoon?

Tegenwoordig is er zoveel keuze bij het aanschaffen van een mooi tuinmeubel. Neem je een houten tafel met kunststof stoelen? Of neem je toch een aluminium set? Alles is mogelijk. Het moet natuurlijk ook onderhouden worden als je het aanschaft. In de winter zou het de schuur in kunnen maar daarna is het wel handig om het schoon te houden. Hieronder zal ik wat tips geven hoe je je tuinmeubelen zo schoon mogelijk kan houden.

Hout

Hout is een natuurlijk product en daarom ook redelijk ingewikkeld met het schoonmaken. Je wilt er natuurlijk wel voor zorgen dat je tuinset lang meegaat als je er veel geld in investeert. Het hout moet je niet schoonmaken met een hogedrukreiniger. Dit kan namelijk het hout beschadigen als je dit niet met precisie doet. Haal in de winkel gewoon wat houtreiniger en een harde borstel. Op deze manier krijg je je tuinmeubelen weer helemaal mooi.

 

Kunststof

Dit is een van de materialen die erg makkelijk te onderhouden is. Om ervoor te zorgen dat er geen vuil in je meubel trekt, kan je het af en toe afnemen met een doekje. Daarnaast kan je er ook UV beschermende spray om doen die ervoor zorgt dat het meubel niet zo snel gaat verkleuren. Daarnaast zou je hem ook in de winter lekker kunnen opbergen.

 

Aluminium

Ook dit meubel is makkelijk te onderhouden. Hierbij is het wel belangrijk dat je het meubel zo af en toe afneemt met een doekje. Daarnaast zou je ook gebruik kunnen maken van een beschermende spray. Deze zorgt ervoor dat het vuil niet in de tafel trekt en het ook niet verkleurd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: